Yeni Üyelerimize Özel
%10 İndirim Kodunuz
<
%10 İNDİRİM
<
%10 İNDİRİM

Raynaud Fenomeni için Gümüş Çorap

Raynaud Fenomeni için Gümüş Çorap

Raynaud Fenomeni için Gümüş Çorap

 

El ve ayak parmaklarındaki kan dolaşımının ani ve geçici olarak durması olarak tanımlanan Raynaud (Reyno) Sendromu kadınlarda daha fazla görülüyor. Raynaud Fenomeni olarak da bilinen rahatsızlık kişilerin el ve ayak parmaklarında meydana gelen renk değişimi ile kendini gösteriyor. Parmakların beyazlaşması, morarması daha sonra da kırmızılaşması şeklinde belirti veren bu rahatsızlık şu şekilde oluşuyor.

Raynaud Hastalığı Belirtileri

  • El ve ayak parmaklarındaki kan akımı azaldıkça parmaklar soluyor ve beyazlaşmaya başlıyor.
  • Bir süre sonra parmaklarda morarma görülüyor. Bu evrede parmakların soğuk olması ve duyarsızlaşması gibi durumlar ortaya çıkıyor.
  • Kan akımı tekrar normale döndüğü zaman parmaklarda kızarıklık ve ağrı oluşabiliyor.
  • Raynaud Fenomeni hastalığı belirtileri olarak yaşanan bu olay birkaç dakika sürebildiği saatlerce de sürebiliyor.
  • Damar ve romatizmal hastalıklara bağlı olarak da oluşan Raynaud Fenomeni’nde parmaklarda yaralar ve gangrenler de görülebiliyor.

Nedeni tam olarak bilinmeyen bu hastalığın stres, damar hastalıkları, romatizmal hastalıklar, kan hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, yaralanmalar, doku hastalıkları gibi bazı sağlık problemlerine bağlı olarak gelişebildiğine inanılıyor. Raynaud Sendromu tedavisi olarak uygulanan geçerli bir yöntem bulunmuyor. Bu hastalıktan muzdarip olanların hayat tarzında bazı değişiklikleri yapması büyük önem taşıyor.

Raynaud Fenomeni Tedavisi

Kan dolaşımının normal seyirde olması için kişilerin kendilerini sıcak tutmaları gerekir. Soğuk havalarda el ve ayaklarını eldiven ya da özel çoraplarla sıcak kalması sağlanmalı. Eller ve ayaklar soğuğa maruz bırakılmamalı. El ve ayakların sağlığına ve temizliğine dikkat edilmeli. Elde ve ayakta oluşabilecek travma ve enfeksiyonlardan kaçınılmalı. Kişilerin sigara içmemeleri ve içilen ortamlardan uzak durmaları gerekiyor. Raynaud fenomenine yol açabilecek birtakım ilaçların kullanılmamalı. Periyodik olarak damar ve romatizmal hastalıklar konusunda gerekli sağlık kontrollerinin yapılması gerekiyor. Bu önlemler alındığı takdirde şikayetlerin azalması ve hafiflemesini sağlanabilir.

Raynaud Sendromu Etkilerini Azaltan Çorap

Ayaklarda da görülen Raynaud Sendromu etkilerini azaltmada özel olarak üretilmiş, ayakları sıkmayan ve kan dolaşımını engellemeyecek yapıdaki çorapların kullanılması büyük önem taşıyor. Bu aşamada gümüş ipliğinden üretilen Bonny Silver Özel Raynaud Çorabı

 

Etiketler: Raynaud Fenomeni için Gümüş Çorap
Şubat 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR