Yeni Üyelerimize Özel
%10 İndirim Kodunuz
<
%10 İNDİRİM
<
%10 İNDİRİM

Diyabet Hastalarında Ayak Tedavisi

Diyabet Hastalarında Ayak Tedavisi

Diyabet Hastalarında Ayak Tedavi

Diyabet, pankreasın yeteri kadar insülin hormonu üretememesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanamaması durumunda meydana gelen ve ömür boyu süren bir hastalıktır. İnsanların hayatını olumsuz yönde etkileyen diyabet hastalarının yedikleri besinler nedeni ile kana karışan şeker kullanılamıyor ve bu da kan şekerinin yükselmesine neden oluyor. Bu nedenle de diyabet hastalarının hayatları boyunca beslenme, egzersiz, şeker takibi, diyabetik çorap kullanımı ve düzenli ilaç kullanımı gibi pek çok faktöre dikkat etmesi gerekir.

 

 Diyabette Ayak Bakımı

 

 Diyabet hastalarının hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için bir de ayak bakımına özen göstermeleri gerekir. Vücut ağırlığını ve vücudun tüm yükünü taşıyan ayaklar, büyük baskı altında kalıyor ve açık yaraların en çok görüldüğü bölgeler arasında yer alıyor. Ayak problemleri, ayaklara uygun olmayan ayakkabı seçimi ya da yetersiz ayak bakımı nedeni ile ortaya çıkıyor.

 

 Bunun yanında tırnak batması, tırnakların yanlış kesilmesi, kesik, nasırlar, yanık, ayakkabı vurması, parmak aralarında ve tırnaklarda mantar oluşumu ayak yarasına neden olan en önemli faktörler arasında yer alıyor. Ayak ve bacak damarlarında daralma, dolaşımda meydana gelen bozukluklar diyabet hastalarının hayatını önemli ölçüde tehdit ediyor. Bu nedenle diyabet hastalarının ayak sağlığını korumak için destekleyici tedavi yöntemleri ve diyabetik çorap kullanılıyor. En çok tercih edilen destekleyici tedavi yöntemleri arasında da diyabet çorabı yer alıyor. Diyabetik çorap diyabet hastalarının ayak sağlığını korumaya yardımcı olur. Diyabet çorabı ayak sorunlarının önlenmesi için uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor

 

 Diyabet Çorabı Nedir?

 

 Diyabet çorabı diyabet hastalarında kan dolaşımı bozukluklarının yol açtığı yaraların tedavisinde destek ürünü olarak kullanılıyor. Diyabet hastalarının hayatlarını daha rahat sürdürmesine yardımcı olacak diyabetik çorap özel dokuması sayesinde ayaklara baskı yapmaz. Diyabet çorabı dikişsiz burun yapısı nedeni ile ayak parmaklarının sürtünmesi nedeni ile oluşan yaraların da önlenmesini sağlar.

 

 Diyabetik Çorabı Ne İşe Yarar?

 

 Diyabetik çorap dokumasında gümüş iplik antimikrobiyal ve antibakteriyel özellikte olduğu için ayakta mantar oluşumuna engel olur. Aynı zamanda ter ve ayak kokusu yapan bakterilerin üremesine ve çoğalmasına engel olur. Termodinamik yapısı sayesinde ayakları kış aylarında sıcak, yaz aylarında ise serin tutmaya yardımcı olur. Bu sayede diyabetik çorap diyabet hastalarının en önemli sorunlarından birisi olan yara oluşumu, kan dolaşımı ve ayak terinden kaynaklanan kokuyu önlemeye yardımcı olur. Diyabet çorabı diyabet hastalarının tedavisinde destekleyici tedavi olarak kullanılır.

 

 Diyabet Çorabının Faydası

 

 Diyabet çorabı vücudun en önemli ve vücudun tüm yükünü taşıyan en önemli parçamız olan ayakların daha sağlıklı olmasını ve diyabet hastalığının kötü etkilerinden kurtulmasını sağlar. Diyabetik çorap dikişsiz burun yapısı sayesinde parmakların sürtünmesini ve buna bağlı olarak yara oluşumunun önüne geçer. Diyabet çorabı diyabet hastalarının hayatını kolaylaştırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda diyabet hastalarının en çok dikkat etmesi gereken konulardan biri olan ayak bakımının sağlanmasında ve yara oluşumunun önlenmesinde oldukça etkilidir.

 

 Diyabet Hastalarının Hayatını Kolaylaştıracak Destek Tedavisi

 

 Diyabet hastalarının hayatını önemli ölçüde kolaylaştıracak bir destek tedavisi için kullanılan diyabet çorabı diyabet hastalığı nedeni ile meydana gelen ayak yaralarının, kan dolaşımı bozukluklarının ve ayak terlemesinin önüne geçer. Diyabetik çorap hem yaz hem de kış aylarında ayakların rahat nefes almasını sağlar. Kış aylarında ayaklarınızın üşümesini engelleyen diyabet çorabı yaz aylarında ise ayakların serin kalmasına yardımcı olur. Bu sayede ayaklarınız daha az terler ve buna bağlı yara oluşumunun önüne geçme imkanı bulabilirsiniz. Diyabet çorabı diyabet tedavisinde destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılır. Diyabetik çorap diyabet hastaları için pek çok uzman doktor tarafından öneriliyor. Diyabetik çorap ayak terlemesini de büyük ölçüde engeller.

Etiketler: Diyabet Hastalarında Ayak Tedavisi
Şubat 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR