Yeni Üyelerimize Özel
%10 İndirim Kodunuz
<
%10 İNDİRİM
<
%10 İNDİRİM

Diyabetik Ayak Hastaları İçin Gümüş Çorap

Diyabetik Ayak Hastaları İçin Gümüş Çorap

Diyabetik Ayak Hastaları İçin Gümüş Çorap

 

Son yılların en önemli sağlık problemlerinden biri olan diyabet ya da halk arasında bilinen ismi ile şeker hastalığına bağlı olarak ortaya çıkan ve ilerleyici bir hastalık olan diyabetik ayak, tedavi edilmediği takdirde istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor.

Vücudun tüm yükünü çeken ve günlük hayatta baskı altında kalan ayaklar, yetersiz ayak bakımı nedeniyle çeşitli sağlık problemleri ile karşılaşabiliyor. Bu yüzden diyabet hastası olan kişilerde ayak bakımı daha da büyük önem taşıyor. Ayak kuruluğu, ayak mantarı, nasır, su toplama, ayaklarda üşüme ve duyu kaybı, tırnaklarda şekil bozuklukları ve kalınlaşma gibi problemler ile karşılaşan diyabet hastalarının diyabetik ayak tedavisi için vakit kaybetmemesi gerekiyor. Diyabetik ayak, ilerleyen bir rahatsızlık olduğu için kangrene ve organ kayıplarına neden olabiliyor.

 

Diyabet Hastaları için Ayak Bakımı Önerileri

  • Ayakların her gün düzenli olarak yıkanması ve kurulanması gerekiyor. Diyabet hastalarına özel bakım kremleri ile ayakların nemlendirilmesi düzenli olarak yapılmalı.
  • Çıplak ayakla dolaşmaktan uzak durulmalı. Dar ya da bol terlik ve ayakkabıları giymekten kaçınılmalı. Medikal ürün satışı yapan mağazalarda bulunan ve ayak yapısına uygun olan ortopedik ayakkabı ve terlikler doktor tavsiyesi ile kullanılmalı.
  • Herhangi bir yaralanma, mantar, egzama ya da kesik ihtimaline karşı ayaklar düzenli olarak kontrol edilmeli.
  • Ayaklarda ölü dokuların düzenli olarak temizlenmesine özen gösterilmeli. Nasır varsa uzman kişiler tarafından temizlenmesi sağlanmalı.
  • Tırnak kesimine dikkat edilmeli. Tırnak batması önlenmeli.
  • Rahat, terletmeyen, yumuşak yapılı deri ayakkabılar tercih edilmeli.
  • Diyabet hastalarına yönelik terletmeyen, pamuklu ve yünlü çorapların kullanılmasına dikkat edilmeli. Diyabet hastaları için tedavi destek ürünü olarak kullanılan, saf gümüş iplikten üretilen Bonny Silver Gümüş Çorap, antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde ayaklarda bulunan yaraların ve enfeksiyonların mikrop kapmasını önlediği gibi kısa sürede iyileşmesine destek olur.

Bonny Silver Gümüş Çorap diyabet hastaları için özel üretilmiş lastiğiyle ayakları sıkmadığı gibi kan dolaşımını da engellemez. Ayak bileğine kadar olan gümüş bölge sayesinde ödem oluşumunun önüne geçer ve dikişsiz burun özelliği sayesinde ayakları asla tahriş etmez. Bonny Silver, gümüş iplik teknolojisi antistatik özelliği sayesinde vücutta biriken statik elektriği yalıtarak yorgunluk hissini azalttığı gibi günlük hayatta diyabet hastalarına büyük kolaylık sağlar.

Etiketler: Diyabetik Ayak Hastaları İçin Gümüş Çorap
Şubat 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR