Yeni Üyelerimize Özel
%10 İndirim Kodunuz
<
%10 İNDİRİM
<
%10 İNDİRİM

Ayak Mantarı Tedavisi İçin Gümüş Çorap

Ayak Mantarı Tedavisi İçin Gümüş Çorap

Ayak Mantarı Tedavisi İçin Gümüş Çorap

 

En sık karşılaşılan deri hastalıklarının başında gelen ayak mantarı, tedavi edilmediği takdirde ayağın diğer bölgelerine de hızla yayılarak günlük hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Ilık ve nemli ortamlarda daha çabuk çoğalan ayak mantarı kaşınma, yanma, kızarlıklık, şişme, su toplama, soyulma ve deride kuruma gibi belirtiler ile kendini gösteriyor. Tedavi gerektiren bir rahatsızlık olan ayak mantarı, basit tedavi yöntemleri ile düzelse de önlem alınmadığında tekrarlayabiliyor. Ayak mantarı oluşmasının önüne geçmek için alınacak bazı tedbirler, ayak sağlığını korumayı sağlıyor.

 

Ayak Mantarına Oluşumunu Engellemek için Alınması Gereken Önlemler

  • Nemli ortamları seven ayak mantarını önlemede ayakların kuru tutulması büyük önem taşıyor. Ayakların yıkandıktan sonra nemli kalmaması için havlu, kağıt havlu ve peçete gibi ürünler ile kurulanması gerekiyor. Parmak araları, mantar oluşumunun en sık görüldüğü yerler olduğu için düzenli olarak kurulanmalı. Ayak mantarı parmak aralarında sıklıkla oluşuyorsa mantar ilacının parmak aralarına düzenli olarak uygulanması mantar oluşumunu engellemede ve mevcut mantar problemini hızlı bir şekilde tedavi etmede önemli.
  • Ayak mantarı bulaşıcı bir hastalık olduğu için ayak mantarı problemi olan kişilerin giydiği kıyafetlerden, ayakkabılardan ve terliklerden uzak durmak gerekiyor. Ayak mantarı olan kişilerin kullandığı banyo, duş gibi ıslak ortamların da kullanılmamasına özen gösterilmeli.
  • Bunun yanı sıra mantar bulaşmasını engellemek için ev ortamında aile bireyleriyle de ortak terlik ve ayakkabı kullanmaktan kaçınmak gerekiyor. Havuz, duşakabin, sauna gibi çıplak ayakla basılan ıslak mekanlarda aile bireylerinin kendi terliklerini giymesi önemli bir husus.
  • Yanlış ayakkabı seçimi, ayak mantarı oluşumunu hızlandıran bir diğer önemli faktör. Hava almayan dar ve sıkı ayakkabılar ayak terlemesine neden olduğu için ayaklardaki mantar oluşumunu tetikliyor. Ayak mantarına karşı ayağın hava almasını sağlayarak terletmeyen ayakkabılar giymeye dikkat etmek gerekiyor.
  • Ayak terlemesine ve nemlenmesine neden olan çoraplar da ayak mantarı oluşumunu hızlandırdığı için pamuklu, yünlü ve teri emen türden çoraplar kullanmak gerekiyor. Çorapların düzenli olarak değiştirilmesi, ayak mantarı oluşumunu engellemek açısından dikkat edilmesi gereken noktalardan başında geliyor.
  • Ayak mantarı önleme ve tedavi sürecine destek ürün olarak kullanılabilecek Bonny Silver Gümüş Çorap, saf gümüş iplik teknolojisi ile üretildiği için termodinamik özelliği sayesinde  ter ve ayak kokusu yapan bakterilerin üremesini ve çoğalmasını önleyerek ayak sağlığını korumaya önemli ölçüde yardımcı oluyor. Ayak mantarı probleminden kurtulmak ya da önceden önlem almak istiyorsanız Bonny Silver Gümüş Çorap kullanarak ayaklarınızın daha rahat etmesini sağlayabilirsiniz.
Etiketler: Ayak Mantarı Tedavisi İçin Gümüş Çorap
Şubat 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR