Yeni Üyelerimize Özel
%10 İndirim Kodunuz
<
%10 İNDİRİM
<
%10 İNDİRİM

Ayak Mantarı Nasıl Geçer?

Ayak Mantarı Nasıl Geçer?

Ayak Mantarı Nasıl Geçer?

 

Günümüz insanının en büyük sorunlarından biri de ayak sorunlarıdır. Bu ayak sorunları arasında ayak kokusu, ayak mantarı gibi çeşitli rahatsızlıklar bulunmaktadır. Gün içerisinde sürekli dışarıda olduğumuzdan dolayı ayaklarımızda böyle rahatsızlıkların olması normaldir. Fakat ayaklarımıza gereken bakımı ve özeni gösterdiğimiz takdirde bu sıkıntılar ile karşılaşmayacağız.

Az önce de dediğimiz gibi en çok karşılaşılan ayak sorunlarında birisi ayak mantarıdır. Peki nedir bu ayak mantarı?

 

Ayak mantarı; nemli ortamlarda baş gösteren bir mantar enfeksiyonudur. Eğer ayaklarınızda sulanma, kaşıntı, kızarıklık, tırnak renginde değişme gibi durumlar söz konusu ise ayak mantarından şüphelenmelisiniz. Peki ama bu ayak mantarı nasıl geçer? Bu sorumuzun yanıtını vermeden önce ayak mantarının nasıl oluşabileceği konusunda bir fikir edinelim. Ayak mantarı; genellikle parmak aralarında oluşmaktadır. Genelde ağrı olmasa da kimi bireylerde ağrılı da olabilmektedir. Bu rahatsızlığın en büyük belirtisi şiddetli kaşıntılara sebep olmasıdır. Ayak mantarı nedeniyle kişinin ayaklarında koku oluşabilir. Bunun yanında deride beyaz döküntüler meydana gelir. Şimdi gelelim ayak mantarı nasıl geçer?

 

Ayak mantarına iyi gelen bitkisel çözümler bulunmaktadır. Örneğin; bir tutam yabani kekik, gül, oğul otu, çilek katılan suyun kaynatılarak elde edilen su, soğuduktan sonra içilir. Ayrıca zeytin ağacı yaprakları da ayak mantarına iyi gelmektedir. Bir diğer bitkisel çözüm ise avokado çayıdır. Yaklaşık 9-10 poşet avokado çayını suyuyla birlikte 10 dakikalık banyo, ayak mantarının iyileşmesi için önemli bir faktördür.

 

Ayak mantarı nasıl geçer? Sorumuzun bir diğer cevabı ise gümüş çoraptır. Günümüz teknolojisinin bir ürünü olan gümüş çorap, hem ayaklardaki kokuyu önlerken hem de ayak kokusu oluşmasını engellemektedir. Gümüş çorap içerisinde belli oranlarda saf gümüş ipliği bulunur. Bu sayede ayaklarda yazın terleme ve kışın üşüme problemi oluşmaz. Ayaklarda yazın terleme sorununun olmaması demek, ayak mantarının oluşmaması anlamına da gelmektedir. Bu sayede ayak mantarından kurtulup, bir daha da oluşmaması için gümüş çorap ile önlem alabilirsiniz.

 

Ayrıca bu çorap kan dolaşımını arttırmakta ve ayaklarda oluşan yaraların enfeksiyon kapmadan iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Son olarak özel dikişi sayesinde ayak bileklerinizi kesinlikle sıkmaz. Bu sayede daha konforlu bir şekilde gezebilirsiniz.

 

Etiketler: Ayak Mantarı Nasıl Geçer
Şubat 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR