Yeni Üyelerimize Özel
%10 İndirim Kodunuz
<
%10 İNDİRİM
<
%10 İNDİRİM

Ayak Kokusu Tedavisi

Ayak Kokusu Tedavisi

Ayak Kokusu Tedavisi Yöntemleri nelerdir ?

 

Ayak Kokusu Tedavisi 

 

Ayak kokusu rahatsızlık verici bir durumdur. Ancak problem üzerine yoğunlaşıp tedbir alabilmek mümkündür. Ayak iki sebepten kokar. Birincisi giyilen ayakkabılar ve ayakların terlemesidir. Ayak terlediği zaman bu terle bakteri birleşir ve bir koku üretir. Bunun önlenmesi içinde ayak terlemesi ve ayak giyimine özen gösterilmesi birincil noktadır. Ayak kokmasında ikinci sebepse genelde erkekleri etkileyen aşırı terleme durumları doğrultusunda oluşan kokulardır. Bunun yanı sıra stres, alınan bazı ilaçların tepkisi, hormonal değişiklikler de vücudun ürettiği ter miktarında etkili olacağından ayak kokusu durumları artabilir. Ayak mantarı tedavisi ya da önleyicisi olarak yapılabilecekler, ayak hijyenine verilecek önemden geçer. Her gün ayakların ılık suda sabunla yıkanması terlemeyi, dolayısıyla bakteri oluşumunu engelleyecektir. Islak bırakılan ayaklarda bakteriler oluşur. Kesinlikle iyice kurulanmalıdır. Çoraplar çok sık değiştirilmelidir. Ayak parmakları arası mantar enfeksiyonları için sık sık kontrol edilmelidir.

Ayak kokusu tedavisi bazı kişisel hijyen kuralları doğrultusunda da azalma göstermezse doktor kontrolü şart hale gelir. Doktor bu durumda özel bir merhem tavsiye edebilir. Bu merhem ayaklara söylenilenler doğrultusunda uygulanmalıdır. Her ayakta 250.000 ter bezi vardır ve bu da yaklaşık yarım litre ter üretir. Gerekli hijyen kuralları sağlanmaması halinde itici bir koku yaşanmaması olası değildir. Çorapsız giyilen ayakkabılar ayaktaki nemi arttırır ve bu da bakteri üremesini hızlandırır. Ve ayak böylelikle daha çok kokar.

 

Ayak Kokusu Nasıl Önlenir

 

Temizlikle, ayaklar her gün ılık su ile yıkanmalıdır, terletmeyen pamuklu çoraplar tercih edilmelidir, doğru ayakkabı seçimi bu konudaki en hassas durumdur. Ayakkabılar sık sık değiştirilmelidir. Aynı ayakkabı 2 günden fazla giyilmemelidir. Nemli bir ayakkabı içi bakteri oluşumuna sebebiyettir. Ayakkabı içlerine antibakteriyel spreyler sıkmak bakterileri öldürmek için birebir bir yöntemdir. Ayrıca gümüş çorap kullanarak da ayak kokusunun önüne geçebilirsiniz.

 

Ayak Kokusuna İyi Gelen Doğal Yöntemler

 

Karbonat, lavanta yağı, çay ve sirke kullanılan en yaygın doğal yöntemlerdendir. Hepsinin ortak noktası oluşan bakteriyi öldürmek ya da bakteri oluşumunu engellemektir.

1- Ayak kokusunu engellemede en önemli nokta ayak terlemesinin oluşmaması için gerekli zeminin hazırlanmasıdır. Bu da giyilen çorap ve ayakkabı seçimi ile, ayak hijyeni ile mümkün olan durumlardır.

2- Ayaklar gün içerisinde devamlı ayakkabı kapsamında havasız kaldığından oluşan nemle birlikte bu sıkıntılara sebebiyet verir. Ayakların ılık suyla yıkandıktan sonra havalandırılması önemli bir noktadır.

3- Spor ayakkabılar çok sık giyilen ayakkabılardır. Bunlardaki bakteri oluşumu çok daha fazladır. Spor ayakkabılar rutin bir şekilde çamaşır makinasında yıkanabilir.

4- Ayak kokusunda bütün bu önlemler dahilinde hiçbir şekilde sonuç almak mümkün olmadıysa kalan tek çözüm yolu ile botokstur.

Etiketler: Ayak Kokusu Tedavisi
Şubat 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR